perjantai 21. elokuuta 2015

Viikon loppuun


Aina on kehittämisen varaa ja halu päästä yhä korkeammalle. Unelmien toteutumista tärkeämpää on pyrkiminen unelmia kohti. Se tuo lisää motivaatiota kaikkeen omaan tekemiseen.


Slippery-Elm-Bark on mielenkiintoinen uusi tuttavuus, kaarna Ulmus rubra -jalavapuusta, joka kasvaa luonnostaan Kanadan itäosissa ja USA:n itä- ja keskiosissa Appalakkivuoristossa. Sisäisesti käytettävinä valmisteina tämä kaarna vaikuttaa ruoansulatuskanavan hermopäätteisiin ja saa aikaan liman erittymisen, joka ilmeisestikin suojaa happamuudelta, mahahaavalta, divertikkeleiltä jne. Jalavan kaarna kannattaa muistaa kaikissa ruoansulatuskanavaan liittyvissä ongelmissa kuten ripuli ja ummetus. Sairaana kaarnasta saa ravintoaineita ja se sopii hyvin vauvanruoka-annoksiinkin lisäksi.



Pääasia kaiken hoitamisessa on se ,että aloittaa hoitamisen viimeistään heti, kun ensimmäiset merkit tulevasta ongelmasta alkavat näkyä. Kun katto vuotaa jo, sitä on vaikea korjata.


Catuaba on Amazonissa luontaisesti kasvava kukkiva puu, jonka kaarnalla on sukuviettiä kiihottavia terveysvaikutuksia."Poika on isänsä poika niin kauan kuin isä on alle 60 vuotta, tämän jälkeen poika kuuluu catuaballe"; kuuluu brasialainen sanonta. Catuaban kuoressa on kolmea alkaloidia, joiden uskotaan vaikuttavan terveeseen libidoon. Catuaba ilmeisestikin laajentaa verisuonia ja vaikuttaa sitä kautta erektioon. Antioksidanttiensa ansiosta Catuaballa on myös neurologisia vaikutuksia ja se lisää aivojen herkkyyttä dopamiinille, jolloin seksi on nautinnollisempaa. Catuaba ei ole siis ainoastaan miehille, vaan myös naiset voivat saada siitä iloa.


 
Ravintolisää kokeileva tarvitsee aikaa ja malttia ennen kuin tulokset ovat nähtävillä.


Nature-s-Plus-Cal-Mag on gluteeniton ja vegetaristeillekin sopiva hyvin imeytyvä aminohappokelaatti kalsium-magnesium valmiste. Valmistuksessa käytetty Biotron prosessi hyödyntää kokonaisuudessaan soijan aminohappoprofiilin, joka on saatu esille entsymaattisesti. Valmistus ei perustu siis  yksittäiseen synteettiseen aminohappoon kuten monilla muilla valmistajilla. Oikeassa soijassa on aminohappojen lisäksi mukana myös muita hyödyllisiä aineita kuten isoflavoneja. Nykyään oletetaan elimistön ottavan aminohapot vastaan lyhyinä ketjuina eikä yksittäisinä molekyyleinä. Biotron prosessin tuloksena on ainutlaatuinen aminohappokelaattivalmiste, joka on biologisesti mahdollisemman hyvin hyödynnettävissä lyhyt ketjuisena mineraalimuotona ja hyvin siedetty.



Lopuksi vielä pieni totuus Hanna Nikkasen kertomana. Tarina on julkaistu Suomen luonto lehdessä 6/2013 nimellä Totuus Maosta ja mehiläisistä.

Lounais-Kiinan Sichuanin maakunnan omena- ja päärynätarhoissa maatyöläisten lapset kiipeävät alkukesästä hedelmäpuiden latvoihin. Yläoksilla lapset tuikkaavat kananhöyhenistä tehdyt siveltimet pieniin pulloihin, jotka on täytetty välittäjältä ostetulla siitepölyllä ja hipaisevat höyhenillä hellästi jokaista kukkaa.
Lapset tekevät pölyttäjien työtä, koska pölyttäjät ovat kadonneet.
Usein toistetun tarinan mukaan Kiinan mehiläiskadon syypää on Mao Tse Tung, joka määräsi viljasatoja verottaneet varpuset ammuttaviksi. Miljardin linnun tuhoaminen sekoitti ravintoketjun ja pian muitakin lajeja alkoi kadota.
Maon sota varpusia (laji oli pikkuvarpunen) vastaan on hyvä tarina – hieman liian hyvä ollakseen totta. Totuus Kiinan pölyttäjätuhosta on monimutkaisempi. Palataan siihen pian.

Kun läntisen maailman mehiläisten joukkokuolemista uutisoitiin ensimmäistä kertaa vuonna 2006, tutkijat ryhtyivät etsimään tuholle syypäätä. Silloin nostatettiin poliittista tahtoa: mikä ikinä pölyttäjiä tappaakin, se on kiellettävä. Sichuanin kohtalo ei saa toistua!
Syyllisiä löytyikin useita. Eroosio ja kaupungistuminen ovat vähentäneet kukkaketoja, varroapunkit ovat yleistyneet teollisen hunajantuotannon vuoksi, ilmasto lämpenee, tehomaatalous yksipuolistaa pölyttäjien ruokavaliota.
Yksi tuoreimmista vihjeistä saatiin heinäkuun 2013 lopussa Plos One -journaalissa julkaistusta tutkimuksesta, joka tarkasteli mehiläisyhdyskunnissa yleistyneitä Nosema apis- ja Nosema ceranae -loiseläimiä. Kävi ilmi, että erilaisille hyönteis- ja sienitorjunta-aineille altistuneet mehiläiset saivat loistartunnan huomattavasti muita helpommin ja kärsivät siitä enemmän. Aiemmin harmittomina pidettyjen fungisidien, kasvien sienimyrkkyjen, vaikutus oli erityisen voimakas.
Vaikka yksikään osatekijöistä ei yksin ole tappava, yhdessä ne ovat pölyttäjille katastrofi.
”Kyse on paljon monimutkaisemmasta asiasta kuin yhdestä tuotteesta”, Dennis van Engelsdorp, yksi tutkimuksen tekijöistä, sanoi Quartz-lehdelle. ”Se tarkoittaa tietenkin, että ratkaisuksi ei riitä yhden tuoteryhmän kieltäminen.”

Sichuanin pölyttäjätuhon takana on hitaampi, monimutkaisempi ja modernimpi ilmiö kuin tarina, jota Maosta ja varpusista kerrotaan.
Ei Kiinan maataloutta sentään vain varpusia räiskimällä tehostettu. Tuholaismyrkkyjen käyttö on lisääntynyt Kiinassa vuosikymmenten ajan. Tilakokojen kasvaessa kasvien kirjo on yksipuolistunut. Syyt ovat lopulta huolestuttavan samanlaisia kuin lännessä.
Mehiläisten pesäkuolemien paljastuminen monen tekijän vyyhdiksi ei tietenkään tarkoita, etteikö sitä pitäisi torjua. Vaikeaa se kuitenkin on. Mikään valtio tai teollisuudenala ei halua olla ensimmäisenä kantamassa vastuuta ongelmasta, johon kaikki ovat vain osasyyllisiä.
Kun EU kielsi kesän 2013 alussa koeluontoisesti neonikotinoidipohjaiset tuholaistorjunta-aineet, päätöksen takana oli raskas vääntö torjunta-ainealan lobbareiden kanssa. Vielä vaikeampia etappeja lienee edessä.

Pölyttäjäyhteisöjen heikkeneminen nimittäin tuskin ratkeaa neonikotinoidikiellolla. Biodiversiteetin kapenemisella, muilla hyönteismyrkyillä ja sienimyrkyillä on kiellon jälkeenkin oma kielteinen vaikutuksensa pölyttäjiin. Seuraavaksi on ryhdyttävä taklaamaan niitä.
Jos tuotekiellot eivät auta, viime kädessä syyniin joutuu koko monokulttuuriin perustuva maatalous.




Hyvää viikonloppua! Toivoo iHerb-koodi HUH943


Lähteet: http://www.drugs.com/npc/slippery-elm.html
http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/benefits-of-catuaba-bark/
http://www.biotronlabs.com/faq.PHP
http://www.suomenluonto.fi/sisalto/artikkelit/vahtikoira-totuus-maosta-ja-mehilaisista/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti